Teen Wolf

Ik ben altijd wel een fan geweest van de super natural series. En Teen Wolf staat bij mij wel erg hoog in het lijstje van favoriete series, die series die je gewoon elk jaar weer kijkt, omdat het gewoon leuk is!

Teen Wolf kwam in 2012 op mijn pad toen ik een review aan het lezen was op tv.com. Het sprak me wel aan en omdat ik vakantie had, besloot ik het eerste seizoen gewoon eens te kijken. Als ik het leuk zou vinden, kon ik daarna gelijk beginnen aan seizoen 2, die dezelfde week zou gaan starten.

En O my god… al vanaf de eerste aflevering was ik verslaafd en had ik het in twee dagen uitgekeken. Precies op tijd voor de premiere van seizoen 2.

Inmiddels seizoen 5 afgelopen en zit ik met spanning te wachten op seizoen 6.

Is Teen Wolf super goed, nee dat zal ik niet zeggen, maar leuk, vermakelijk is het wel. Jeff Davis heeft een universum geschapen die prettig voelt, karakters die elk seizoen groeien en ook nog een goede chemie met elkaar hebben. En dan heb ik het niet eens over liefdes relaties, maar ook over de vriendschappen.

De vriendschap tussen hoofdpersonen Scott McCall en Stiles Stilinski is eigenlijk het beste van de hele show. Scott, de weerwolf en Stiles is de sidekick die daar precies bij hoort. Ik vind de afleveringen dat hun vriendschap op de voorgrond treed, de beste afleveringen van de show. Daarnaast is de timing van Dylan O’brien ook goed, vooral op komisch gebied.

De liefdes relaties zijn in de show goed opgebouwd. Beginnend met Scott en Allison, hun relatie vormt een rode draad in de eerste drie seizoenen, de chemie tussen hen is prachtig en ik was letterlijk heartbroken toen Allison de serie verliet.
Gelukkig hadden ze tegen die tijd Scott een relatie gegeven met Kira, een badass Kitsune. Rustig opgebouwd en totaal geen driehoeksverhouding met Allison. Jeff Davis heeft net als ik een hekel aan driehoeksverhoudingen. (sorry Vampire Diaries). Toch had de relatie tussen Scott en Allison wel mijn voorkeur, vooral omdat Allison uit een familie van weerwolf jagers komt en we haar vanaf aflevering één zien groeien.
Niet dat Kira niet leuk is hoor, maar toch had ik het gevoel dat zij nooit helemaal tot bloei is gekomen en dat is een gemiste kans. Kitsune’s zijn mythologisch wezens waar ikzelf voor Teen Wolf nooit van had gehoord en het is jammer dat het nooit helemaal is uitgebreid.

Over de personages

Scott McCall

 

Scott is het hoofdpersonage van de serie. Voor hij word gebeten is hij nobody die niet mee telt. Nadat hij gebeten veranderd dat op slag. Hij word gespierd, atletisch en zelfs zijn astma verdwijnt. Het leukste aan Scott vind ik zijn goedheid, hij is echt een good guy. Soms een beetje dom en hij pakt ook niet altijd alles slim aan, maar hij heeft altijd wel een goede bedoeling.
Hij gaat ver voor zijn vrienden en familie, zelfs als dat ten koste gaat van hemzelf.

 

Stiles Stilinski

Stiles is de beste vriend van Scott. Hij is feitelijk ook wel de brains, waar Scott de muscle is. Zeker in het eerste seizoen is hij de komische kracht van de serie. Na seizoen één, zie je een zekere verandering in hem, in seizoen 3B is hij de hoofdrol speler. Dat seizoen Stiles op zijn best zien en persoonlijk is het mijn meest favoriete seizoen van de serie. Dylan O’brien is daar echt briljant in en zeker het bekijken waard.

 

 Lydia Martin

Lydia is misschien wel het personage het meest is gegroeid van de hele serie. In seizoen 1 is zij het mooie populaire meisje, in een relatie met Jackson, de knapste jongen van school en de geheime liefde van Stiles. Ze gedraagt als het stereotype highschool girl, maar eigenlijk is ze super slim. Na seizoen 1 veranderd ze enorm en blijkt ze zelf ook een supernatural te zijn en begint haar reis om uit te zoeken wie ze nou werkelijk is.

 

Op het moment zijn de bovenstaande de nog enige spelers vanaf het eerste seizoen, hun ouders niet meegerekend. Overigens dat is ook nog leuk om te weten, de ouders spelen een even grote rol in de serie. In veel super natural series is het net alsof elk hoofd personage wees is, Vampire Diaries is daar vooral heel letterlijk in, en komen de ouders niet voor.
In Teen Wolf spelen vooral de moeder van Scott en de vader van Stiles een grote rol!

Een nadeel van de serie is echter dat veel van de acteurs besloten om de serie na enkele seizoenen vaarwel te zeggen. Een groter nadeel is dat ze het ook eens deden in het tussen seizoen, dus voor de nieuwe serie zou beginnen. Hierdoor hebben we van bijna geen enkele personage een normaal afscheid kunnen nemen.

 

Mijn oordeel:

Teen Wolf is leuk! Ik raad het dus iedereen aan die van dit soort series houdt!
En geloof me, je moet even door seizoen 1, maar dat is het waard!

Kijken dus!

Teen Wolf is te zien op Netflix

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=1rCYDbefnmA[/embedyt]